IRN reagerer sterkt på metrologisk institutt sin erklæring om avslutting av Ramadan

Mange muslimer har fått med seg annonsen fra met.no 12.11.2004: "Slutt på Ramadan … og heldigvis vet vi svaret: Ramadan avsluttes klokken 15:27 norsk tid idag. 15:27 er tidspunktet hvor nymånen tennes".

IRN, Hilalkomiteen og muslimer i Norge reagerer sterkt på uttallelsene fra Meteorologisk institutt. Denne annonseringen fra met.no er helt feil. Etter vår henvendelse har de lagt ut følgende korrigering.

Feil om Ramadan
Etter å ha mottatt mange spørsmål la Meteorologisk institutt ut en sak på sine hjemmesider i går om tenning av nymånen, og knyttet dette opp mot avslutningen av Ramadan. Saken har skapt forvirring i de muslimske miljøene, og saken er fjernet fra våre nettsider. "Vi beklager."

Id ul-Fitr feiring i Norge
Vi er klar over at Saudia har annonsert start av Shawwal på lørdag 13.11.2004 og mange land baserer sine avgjørelser på grunnlag av dette. Følgende moskeer i Norge følger dem: Al-Taubah (marrokansk), Bilal (arabisk), Tawfeeq og alle Tablighi moskeer.

Vi er også klar over at Nigeria feiet Id-ul-Fitr på fredag 12.11.2004, mens ingen moskeer har fulgt deres vitnebyrd.

Vi anbefaler arabisk talende å lese følgende: Uttalelsen fra arabiske astronomer

Majoriteten av moskeene i Norge feirer Id-ul-Fitr på søndag 14.11.2004

Følgdende land tror ikke på Saudia sitt observasjon og starter Id på Søndag: Malaysia, Indonesia, Yemen, Iraq, Jordan, Syria, Lebanon, Egypt, Tunisia, Algeria, Morocco, Turkmenistan, Russia, France, Germany, USA, Norway

Dette er interessant lesestoff for interesserte!

Which Hilaal (Islamic Cresent ) to Follow ?
Reasons for Islamic dates confusion and their solution InshaAllah
 

Kanskje Muslimske Ummah skal overlate at avgjørelsen skal gjøres av ikke muslimer, slik masse henvendelser til Metrologisk institutt medførte med sin feilaktige annonse i år, noe som de har beklaget i etterkant.

Måtte Allah(swt) veilede oss til å samles under en felles standarisering for å avgjøre start av muslimske høytider i Norge og at vi slutter å søke til midtøsten for start av islamske høytider i Norge. Velsignet Id Ul-Fitr til dere alle.

En tidligere Fatwa fra Sheikh Yusuf Qaradawi sier at man må ta igjen tapt faste dag hvis astronomiske beregninger tilsier at det var umulig å observere månen. Til alle dere som ikke fastet på lørdag 13.11.2004, er det anbefalt å faste etter Id-ul-Fitr feiringen for å ta igjen en tapt faste dag. Se Fatwa teksten her: "He who believes in the credibility of the astronomical calculations and feasted on Friday, should fast a day instead of it."

Du vil også like