Islamsk Råd Norge

heading-text-right

I Guds navn, den nådige og barmhjertige.

   

Muslimposten21

dialog

TryggMuslim

   

Id al-adha 1437H (2016)

Posted av i Pressemeldinger
 • Font size: Larger Smaller
 • Visninger: 4242
 • 1 kommentarer
 • Abonner på oppdateringer
 • Skriv ut

Id al-adha 1437H blir på mandag 12/09/2016, inshaAllah

Imamkomiteen i Islamsk Råd Norge har gjennomgått all relevant informasjon og besluttet at Dhul-Hijjah 1437H starter lørdag 03/09/2016, slik at Id al-adha faller på mandag 12/09/2016, inshaAllah.

Beslutningen er basert på at kriteriene i hijrikalenderavtalens metode for start av ny måned ikke vil være oppfylt etter 29. Dhul-Qa’dah (torsdag 1/9), slik at vi må fullføre 30 dager av måneden. For mer informasjon om beslutningsgrunnlaget, vennligst se vedlagte orienteringsdokument.

Islamsk Råd Norge oppfordrer alle muslimer til å faste dagen før Id-dagen (9. Dhul-Hijjah), i tråd med profeten (fred være med ham) sin sunnah. Vi ønsker alle muslimer en gledelig og velsignet Id-feiring.

Vi minner for øvrig om at arbeidstakere og elever etter norsk lov har rett til 2 fridager (uten lønn) i forbindelse med religiøse høytider, med 2 ukers søknadsfrist. IRN har som vanlig utferdiget et søknadsbrev for de som ønsker å benytte seg av denne lovbestemte retten til å søke fri i forbindelse med Id al-adha

Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

 • Makboul onsdag, 31 august 2016

  Salam,

  Skolen der sønnen min går gir kun rett til en dag fri, ikke to. I fjor tok han to dager fri etter innlevert IRNs søknad om fri men fikk kun innvilget en dag, andre dagen ble registrert som ugyldig fravær. Dette føles diskriminerende dersom man virkelig har lovbestemt rett på 2 fri dager. Hva kan IRN råde til i slik situasjon?

  Jazakum Allah khayr

Skriv kommentar

Gjest søndag, 19 februar 2017