E-NR. KATEGORISERING

E-NUMMER:
Kommisjonen i EU tildeler e-nummer etter at tilsetningsstoffet er godkjent av Vitenskapskomiteen for næringsmidler (SCF), denne enheten er ansvarlig for sikkerhetsvurdering av tilsetningsstoffer i EU. En oversikt over haram tilsetningsstoffer finner du her

 

Kategori

ENGELSK

NORSK

100-199

food colors

matfarger/fargestoffer

200-299

preservatives

konserveringsmidler

300-399

antioxidants, phosphates, and complexing agents

antioksidanter, fosfater, og kompleksdannere agenter

400-499

thickeners, gelling agents, phosphates, humectants,
emulsifiers

fortykningsmidler, gelling agenter, fosfater, humectants, emulgatorer

500-599

salts and related compounds

salter og beslektede forbindelser

600-699

flavor enhancers

smaksforsterkere

700-899

not used for food additives (used for feed additives)

brukes   ikke i matprodukter men i dyrefor

900-999

surface coating agents, gases, sweeteners

søtstoffer, drivgasser, pakkegass og overflatebehandlingsmiddel

1000-1399

miscellaneous additive

diverse additiv/enzymer

1400-1499

tarch derivatives

stivelse derivater

Du vil også like