SIAN demonstrasjon fordømmes

Det norske samfunnet er bygget på gode demokratiske prinsipper. Ytringsfriheten er en vesentlig del av et slikt samfunn som innebærer at man har rom til å demonstrere eller ytre seg i andre former så lenge det er innenfor lovens fastsatte grenser.

Forrige helg fikk SIAN tillatelse fra Politiet i Kristiansand til å holde en demonstrasjon men ga samtidig også beskjed om å ikke drive med provoserende handling. Likevel trosset SIAN dette og valgte å sette fyr på den hellige Koranen. En bevisst og hatefull provaksjon for å skape avstand og splittelse i samfunnet. Vi mener alle religiøse bøker må behandles med respekt. Ingen oppnår respekt ved å provosere og krenke andre menneskers tro.

Det er tydelig at SIAN misbrukte og utnyttet sin rett til å demonstrere når de ikke respekterte verken loven og de grunnleggende verdiene det norske samfunnet er bygget på som åpenhet og inkludering.

Vil en slik provoserende handling få konsekvenser? På ene siden jobber man med å lage en handlingsplan for å bekjempe hatytringer men parallelt tillater organisasjoner som tyr til vold og provokasjon til å ytre seg? Vi ber myndighetene intensivere iverksettelsen av tiltak for å unngå slikt i fremtiden.

Du vil også like