Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjelder alle forretningsprosesser i Islamsk Råd Norge, heretter benevnt som Behandlingsansvarlig.

Erklæringen gir informasjon om databehandling utført av Behandlingsansvarlig og bestemmer formålet og virkemidlene for behandlingen samt databehandling vi gjør på vegne av våre brukere basert på deres instruksjoner.

Behandling av personlige data er nødvendig for at vi skal kunne ivareta våre kontraktsforpliktelser og betjene deg som bruker. Personlig data kan også benyttes til følgende formål: Salg, kontakt med organisasjonen, markedsføring, informasjon, bokføring.

Ved markedsføring på e-post/sms innhenter et eksplisitt samtykke på forhånd.

Ved å gi oss dine personlige opplysninger, godtar du praksis og vilkår som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Om du har innsigelser med hensyn til vår behandling av personvern har du også anledning å klage til Datatilsynet.

Behandlingsansvarlig:

ISLAMSK RÅD NORGE

Åkebergveien 30

0650 OSLO

E-post: post@irn.no

Telefon: +47 48 48 64 00

 

Opplysninger som innhentes

Opplysninger kan registreres og lagres når du laster ned og tar i bruken appen “IRN Bønn”, når du er i kontakt med oss enten via e-post, chat eller når du bruker våre tjenester.

Hvor lagrer vi informasjon om deg – og hvor deler vi informasjonen om deg med andre?

Drift av vår nettside er levert av Buskerud Web AS og data lagres hos deres underleverandør ServeTheWorld AS, som har sine servere lokalisert i Oslo.

Data fra applikasjonene lagres i skytjenester hos de respektive leverandørene av programvarene Android og iOS, hhv. Google og Apple.

Underleverandører

Behandlingsansvarlig benytter seg også av tjenester levert av 3. Part. Her er en oversikt over underleverandører hvor informasjon kan lagres

Vipps:

Om en betaler med Vipps i nettsiden eller fra applikasjonen vår, vil ditt telefonnummer sendes til Vipps for videre identifikasjon.

Klarna:

Om en betaler med Klarna vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Klarna for kreditt.

Solidus:

Dersom avtalegiro løsning tas i bruk, vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Solidus AS for gjennomføring av avtalegiro.

Microsoft:

Microsoft 365 er vårt system for å håndtere e-post og chat korrespondanse. Alle innkommende og utgående e-poster samt chat-dialoger lagres hos Microsoft.

Google Analytics:

Google Analytics benyttes for analyse av trafikk. IP-adresser og besøksmønster lagres.

Bring:

Vi sender pakker med Bring og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Postnord:

Vi sender pakker med Postnord og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Kommunikasjon gjennom e-post og sms

Som bruker vil du kunne motta e-post og sms rundt ditt brukerforhold. F.eks kan vi sende deg e-post/sms relatert til spørsmål du har sendt inn, informasjon rundt din brukerkonto, ol. Dette er definert som berettiget interesse og det vil ikke bes om samtykke til.

Vi benytter også e-post til markedsføring og kommunikasjon. Som bruker av Behandlingsansvarlig vil du med jevne mellomrom kunne motta nyhetsbrev så fremst du har gitt et aktivt samtykke til det. Det er mulig å  melde seg av nyhetsbrev ved å klikke på avmeldingslinken i e-postene.

Applikasjon:

Vår applikasjon “IRN Bønn” innhenter data fra deg for å kunne gi deg en bedre brukeropplevelse. Dette gjelder for alle som tar i bruk vår applikasjon på Android og iOS kompatible enheter.

Innsyn og retting

Du har krav på innsyn i de opplysninger som er registrert om deg. Innsyn kan også fås ved å sende en henvendelse til post@irn.no. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller er ufullstendige, kan du kreve at opplysningene korrigeres i henhold til personopplysningsloven.

Oppbevaring og sletting

Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for det formål de er laget for, slettes fra våre systemer.

Informasjon om bruk av informasjonskapsler.

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin.

Vi bruker informasjonskapsler blant annet til å huske din innlogging, passord i kryptert form, til å forbedre brukeropplevelsen og som en del av vår markedsføring mot nye kunder.

Når du besøker våre tjenester, setter vi både midlertidige og varige informasjonskapsler. En midlertidig informasjonskapsel slettes ofte automatisk når du lukker nettleseren din, mens varige kan ligge på din maskin i opptil ett år.

Om du ønsker å lære mer om informasjonskapsler kan http://www.aboutcookies.org benyttes.

Følgende informasjonskapsler er i bruk i våre tjenester

Bruk av våre nettløsninger og applikasjoner

Vi benytter informasjonskapsler til blant annet å huske deg som bruker og huske innhold du har valgt for deg selv. Uten informasjonskapsler vil ikke en applikasjon kunne fungere optimalt.

Google Analytics

Google Analytics benytter informasjonskapsler for analyse av trafikk.

Google Adwords

Vi benytter oss av annonsering gjennom Google sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

Facebook Ads

Vi benytter oss av annonsering gjennom Facebook sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

Samtykke i bruk av informasjonskapsler

I henhold til norsk lov har du automatisk samtykket i at vi lagrer informasjonskapsler på din datamaskin dersom du tillater dette gjennom innstillingene i din nettleser.